Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Tormás-tejfeles ponty

A beirdalt ponytfilét besózzuk. Egy órát állni hagyjuk, majd leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. A szalonnát apróra vágva zsírjára sütjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. Átkenjük ... tovább

Omlósra sült oldalas BBQ módra

Az oldalast akkorára daraboljuk, hogy a rácsos sütőtepsibe, melynek fedele is van, beleférjen. A pác hozzávalóit elkeverjük, óvatosan, mert a szójaszósz is sós. Végül az oldalasdarabokat bekenjük vele. Pár órára pihenni hagyjuk. ... tovább

Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával

A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól ... tovább

Májpástétom füstölt csirkemellel

A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább

Abált sertésfej

A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 ... tovább

Marhacurry quinoával

A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés ... tovább

Tepsiben rántott csirke salátával

A csirke felsőcombot sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával elkevert parmezánba forgatjuk. Olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét is megspricceljük olajjal. 200 fokra ... tovább

Omlós sült oldalas magyarosan

A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra ... tovább

Marhacurry

A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól ... tovább

Zöldborsóstészta sajttal

A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra ... tovább